Lymfaterapia

Tietoa lymfaterapiasta

Lymfaterapiassa käsitellään kehoa kevyillä, tasaisen rytmisillä otteilla. Hellävaraisella hieronnalla nopeutetaan imunesteen kiertoa, näin poistetaan kudoksiin kertynyttä ylimääräistä nestettä ja muita kuona-aineita. Lymfahieronnan vaikutuksesta imuneste- ja verenkierto vilkastuvat, immuunipuolustus tehostuu sekä keho ja mieli rentoutuvat.

Terveyttä edistävänä, kehoa puhdistavana ja rentouttavana hoitona lymfaterapia sopii lähes kaikille. Hyviä hoitotuloksia on saatu muun muassa seuraavissa sairauksissa: allergiat, ihottumat, reuma, fibromyalgia, astma, erilaiset turvotukset ja ummetus. Lymfahoitoa käytetään myös tapaturmien ja leikkausten jälkihoitona (esimerkiksi rinnanpoistoleikkaus) ja se sopii mainiosti raskaana oleville (suositus on 4 kk eteenpäin). Terveydenhoidollisesti lymfahieronta parantaa aineenvaihduntaa ja unta, vähentää turvotusta ja kipuja sekä stressiä. Myös kauneudenhoidossa lymfaterapia on tehokas apu: iho pysyy nuorena ja kimmoisana.

Lymfaterapia yhdistettynä osteopatiaan on myös erinomainen terapiamuoto. Lymfaterapiaan voit tulla myös ilman lääkärin lähetettä sillä:

Lymfaterapia
– vähentää turvotusta
– lievittää kipua
– rentouttaa

Lymfaterapian vasta-aiheita ovat:
– akuutti infektio
– syvä laskimotukos
– pahanlaatuiset kasvaimet, joiden hoito on kesken

Ajanvaraus

Niina Saastamoinen