Painonhallinta

Ylipaino kuormittaa tuki- ja liikuntaelimistöä ja rasittaa insuliini- ja muuta aineenvaihduntaa, minkä seurauksena monien sairauksien riski kasvaa. Sydämen ja verisuonten, mahan, hengityselinten ja tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet liittyvät usein ylipainoon.

Lihavuus lyhentää elinikää. Lievästi lihavat, 40-vuotiaat tupakoimattomat elävät keskimäärin kolme vuotta lyhyemmän elämän verrattuna normaalipainoisiin tupakoimattomiin. Merkittävästi lihavien tupakoimattomien tai lievästi lihavien tupakoitsijoiden elämä lyhenee keskimäärin seitsemällä vuodella, kun taas merkittävästi lihavien tupakoitsijoiden yli 10 vuodella, verrattuna normaalipainoisiin tupakoimattomiin.

Painonhallinta ehkäisee lihavuuteen liittyvien sairauksien puhkeamista ja hidastaa jo puhjenneen sairauden etenemistä. Ylipaino on ehkäistävissä terveellisellä ruokavaliolla, kohtuullisella annoskoolla, säännöllisellä ateriarytmillä ja hyvillä liikuntatottumuksilla.

Jo 5–10 prosentin laihtuminen voi parantaa terveydentilaa. Laihduttaminen on sitä helpompaa mitä aikaisemmin ongelmaan tartutaan. Paras lähtökohta on huomioida laihtujan oma laihtumistavoite ja etenemisnopeus. Tavoitepainoon pääsemiseen on hyvä varata riittävästi aikaa. Sopiva laihtumisnopeus on 1–2 kiloa kuukaudessa.

Ylipainon hoitokeinona on ennen kaikkea ruokailutottumusten muuttaminen. Uutta elämäntapaa on opeteltava vähitellen ja tietoisesti. Laihduttamisen aikana suositellaan kohtalaisen kuormittavaa liikuntaa 45–60 minuuttia päivässä.

Terveyden kannalta haitallisinta on vyötärön seudulle kertyvä rasva, siksi painon tarkkailun lisäksi kannattaa mitata vyötärönympärys. Naiselle sopiva vyötärönympärys on alle 80 cm, miehelle alle 90 cm. Jos naisen vyötärönympärys ylittää 90 cm ja miehen 100 cm, terveydelliset riskit ovat jo selvästi suuremmat.

Ota yhteyttä ja tehdään yhdessä suunnitelma jonka avulla toiveesi ja tavoitteesi toteutuu!

painonhallinta

Happy-Life

-painonhallinta
Ravintovalmennuksen avulla pudotat painoa nopeasti, turvallisesti ja varmasti ammattitaitoisessa opastuksessa.
Varaa aika
...tai nettiajanvarauksemme kautta personal trainereillemme:
Yksilölliset tapaamiset fysioterapiahinnastomme mukaisesti.