Faskiat eli sidekudosverkosto peittää käytännössä kaikkia kehon rakenteita: luita, lihaksia, jänteitä, hermoja ja verisuonia. Kalvojen käsittelyllä fysioterapeutti saa lisättyä kehon toiminnallisuutta ja liikkuvuutta. Lisäksi asiakkaalle voidaan ohjata kotiharjoitteita, joilla voi hoitaa itse tätä monella tavalla toimintaamme vaikuttavaa kalvostoa.

Mikä on fascia?

Fasciat ovat lihaskalvoja, jotka ympäröivät lihaksia sekä erilaisia pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa. Ihon alla oleva pinnallinen kalvo liikkuu tiiviisti ihon mukana ja sen alla oleva syvä kalvo liikkuu puolestaan pinnallista kalvoa vasten. Mikäli kalvojen välinen liike pääsee loppumaan, voi se aiheuttaa kehoon erilaisia kiputiloja sekä huonontaa kehon liikkuvuutta merkittävästi. Siksi fascioiden hoitaminen on tärkeää ja sitä voidaan tehdä erilaisia fasciatekniikoita hyödyntämällä. Fysioterapeuttimme ovat erikoistuneet faskiakäsittelyihin.

Miten fasciakäsittelyjä tehdään?

Fascia- eli lihaskalvokäsittely on venytyshierontatyyppistä käsittelyä, jossa paineen ja venytyksen yhdistelmällä rikotaan mekaanisesti kiinnikkeitä. Monesti fasciakäsittelyä tehdään paljain käsin hyödyntämällä esimerkiksi rystysiä, nyrkkiä, kyynärvartta sekä kyynärpäätä, jolloin kalvoihin päästään paremmin käsiksi. Lihaskalvojen käsittelyyn voidaan käyttää myös mekaanisia apuvälineitä, kuten kalvorautoja. Faskikäsittely voi olla kivuliasta ja voiman annostelu katsotaan aina yhdessä asiakkaan kanssa.

Milloin fasciakäsittelystä on hyötyä?

Fasciakäsittelystä on monia hyötyjä, sillä keho pystyy toimimaan optimaalisesti vain silloin, kun fasciat ovat kunnossa. Sitä voidaan käyttää monipuolisesti erilaisiin tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin sekä vammojen ja leikkausten jälkitiloihin. Lisäksi suosittelemme lämpimästi fasciakäsittelyä erityisesti aktiivisille liikkujille ja urheilijoille suorituskyvyn parantamiseen.

 

  Ajanvaraus 09-878 8560 tai nettiajanvarauksemme kautta.