Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia on iso osa niin ammatti- kuin myös harrasteurheilua. Tärkeintä urheilufysioterapiassa on vammojen ennaltaehkäisy. Tehokas ja oikein toteutettu harjoittelu yhdistettynä hyvään lihashuoltoon on avain hyviin urheilusuorituksiin.

Urheilufysioterapeutti on usein mukana urheiluvalmennuksessa. Hänen vastuualueita ovat lihashuolto, oikeiden suoristustekniikoiden ja oikean harjoitus-leposuhteen varmistaminen, urheilijan ravinto-opastus sekä mahdollisten vammojen hoito ja kuntoutus.

Team Nurfyn urheilufysioterapeutit toimivat yhteistyössä lääkäreiden, urheilijoiden, valmentajien ja seurojen kanssa. Pyrimme ehkäisemään vammojen syntymistä, sekä autamme liikuntavammojen hoidossa ja kuntoutuksessa. Kauttamme saatavilla myös lihastasapainomittauksia, toimintakykyarvioita, luentoja ja yksilöllisiä harjoitusohjelmia niin yksilöurheilijoille kuin seuroillekin.

Suosittuja ovat olleet laadukkaat ja monipuoliset luennot sekä valmennukset urheiluseuroille ja ryhmille. Oman lajin suoritukset ovat useiden vuosien kokemustemme mukaan parantuneet ( jalkapallo, salibändy, jääkiekko, yleisurheilu, karate) huomattavasti sekä urheiluvammat vähentyneet kun koko seuralle on suunniteltu heidän tarpeisiinsa sopiva urheilufysioterapeutin ohjaama harjoittelujakso yhdessä valmennuksen kanssa.

Näihin seuraprojekteihin on hyvä yhdistää luento esimerkiksi ruokailun, levon ja harjoittelun merkityksestä ja siitä edetä lihastasapainokartoituksen ja juoksuanalyysin kautta ohjattuun harjoitteluun jonka avulla kehitetään tasapainoa, kehonhallintaa, nopeusvoimaa, räjähtävää voimaa tai liikkuvuutta.

Tämä onnistuu meillä KuntoCenterin tiloissa, jossa tatami ja kuntosali antavat mahdollisuudet niin toiminnallisen harjoittelun kuin voimaharjoittelun toteuttamiseen. Luennot onnistuvat toki isollekin porukalle vaikka Nurmijärven alueen kouluissa. Näitä olemme vuosien aikana pitäneet kymmenittäin NJS:n, Nurmijärven Yleisurheilijoiden sekä SB Pron ikäkausijoukkueille.