Osteopatia

Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jonka tarkoituksena on kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkiminen, hoito ja ennaltaehkäisy. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään mm. nivelten artikulaatio- ja manipulaatiotekniikoita sekä pehmytkudostekniikoita. Osteopaatti on Suomessa Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö.

Tyypillisimpiä osteopaatin hoitamia vaivoja ovat erilaiset nivelkivut, iskiasvaivat, päänsäryt ja huimaus sekä kaikki tuki-ja liikuntaelin ongelmat. Osteopaattinen hoito voi vähentää kipulääkityksen tarvetta ja siten ehkäistä liiallisten lääkkeiden käyttöön liittyviä haittoja kroonistuneissa kiputiloissa.

Osteopatia on monipuolinen ja turvallinen koko kehoa hoitava menetelmä, joka tehoaa monenlaisiin vaivoihin.

Osteopatia sopii kaikille. Siihen luottavat niin urheilijat, toimistotyöläiset kuin lapsiperheetkin – hoidossa käy entistä enemmän myös vauvoja.

Hoidossa ei vain rauhoiteta oiretta vaan jäljitetään vaivan todellinen syy. Jos kärsit hiirikädestä, osteopaatti voi löytää vaivan jumittuneesta rintarangastasi. Selkäkipuinen saattaa tarvita lannerangan hoitoa. Kolarissa ollut voi tarvita lihasten rentoutusta ja esimerkiksi hermoston rauhoittamista. Jokainen hoito räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi. Osteopaatti hallitsee useita menetelmiä, joista hän valitsee ja soveltaa tehokkaimman hoidon. Hoidossa ollaan joko päivä- tai alusvaatteissa. Osteopaatilta voit saada mukaan myös kotihoito-ohjeet.

Osteopatia on osa itsestään huolehtivan ihmisen terveyden perushuoltoa. Säännöllinen hoito edistää terveyttä ja ehkäisee vaivojen syntymistä. Entistä useampi käykin osteopaatilla ilman varsinaista vaivaa tai kipua.

Myös nykyihmisiä vaivaavat ongelmat kuten unettomuus, masennus ja stressi ovat monelle syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle. Urheilijat tulevat vastaanotolle yleensä rasitusvammojen ja lajikohtaisten vaivojen vuoksi. Räätälöity hoito nopeuttaa paranemista ja auttaa kehon palautumisessa.

Lymfaterapia yhdistettynä osteopatiaan on myös erinomainen terapiamuoto😀esimerkiksi leikkausten jälkitiloissa tai rintasyöpäpotilaiden jälkihoidossa.

Ajanvaraus

Niina Saastamoinen